solkrem for aktive mennesker - rask levering i hele norge

0

Handlekurven er tom

FAQ

Alt du lurer på om solkrem og SolRX:

Spørsmål: Hva er forskjellen på UVA og UVB stråler?

Svar: Solen frigjør energi. Strålene inndeles etter bølgelengder, jo høyere bølgelengde, jo dypere når solstrålene i huden. Desto lavere bølgelengde, desto sterkere er skadeeffekten. UVB strålene skader de øverste hudlagene og forårsaker solbrenthet mens UVA penetrerer dypere i huden og kan forårsake hudkreft og varige aldringstegn. UVC stråler stoppes i ozonlaget og når ikke jorden.

  • SPF på solkremen står for Sun Protection Factor (solfaktor), men SPF’en angir kun graden av UVB-beskyttelse, ikke UVA .

 

Spørsmål: Hvordan velger jeg riktig solfaktor (SPF)?

Svar: Valget av nødvendig solfaktor avhenger av tiden som huden din kan være utsatt for sol, uten å bli solbrent. Denne tiden er gjennomsnittlig mellom 5 og 30 minutter, avhengig av din hudtype. Solfaktoren gir en indikasjon på graden av beskyttelse mot solbrenthet (UVB). Du bør velge solfaktor/SPF avhengig av din hudtype og hvor lenge du vil være ute og hvor glad du er i å smøre deg. En høyere SPF gir lengre beskyttelse og du slipper dermed å smøre deg ofte for å opprettholde beskyttelsen.
Vær spesiellt varsom i begynnelsen av sesongen og ferien din når huden er lys og ekstra følsom.

 

Spørsmål: Vil høy solfaktor gi mindre brunfarge?

Svar: Nei! Huden vil også bli solbrun med høy solfaktor/SPF, det tar bare litt lengre tid – men man unngår å skade / brenne huden i prosessen! Ved bruk av en høy SPF  blir huden “vant” til solen, så utendørsaktivitet blir mindre farlig og enda bedre: fargendu får varer lengre!

Spørsmål: Hva er viktigst når jeg skal velge solkrem til barn?

Svar: Barnas hud er ekstra sensitiv for solskader og derfor er det ekstra viktig med god beskyttelse. Barn under 6 måneder bør ikke være i solen i det hele tatt (!) og jo yngre barna er – jo viktigere er det med beskyttende klær, pauser fra solen og høy SPF.

Spørsmål: Hvorfor lyser det rødt på SolRX produkter når jeg bruker “Hormon Sjekk” Appen?

Svar: SolRX inneholder INGEN skadelige ingredienser. Hormon Sjekk App’en reagerer på det ene UV filteret (Ethylexyl Methoxycinnamate) som er et av verdens tryggeste UV filter. Det er 100% uskadelig og godkjent av REACH (EU), TGA (Australia) og FDA (USA) men er i konsentrert tilstand i en dansk in Vitro studie blitt koblet til potensielle hormonfortyrrelser i rotter(!).

SolRX innholder 7,5% Ethylexyl Methoxycinnamate som er godt under anbefalt konsentrasjon for solkrem.

NB:

Sammenhengen mellom hudkreft og manglende bruk av solkrem er et veldokumentert fenomen. Vi i SolRX mener “Hormon Sjekk’en” bidrar til et unødvendig hysteri rundt trygge produkter som i verste fall kan føre til at vanlige forbrukere blir enda dårligere til å bruke solkrem og dermed fler tilfeller av hudkreft. Vi har bedt forbrukerrådet og utviklerne av denne app’en  om mer nyansert og kvalitativ informasjon men har ikke lykkes med å få til noe dialog.

Stoffene på listen til “hormon sjekk” appen er fra EUrådets rapport over stoffer som det forskes videre på. Rapporten listen er hentet fra uttrykker spesifikt at den ikke utgjør noen “fareliste” eller at disse stoffene på noen måte er uegnet for kosmetiske produkter. Dette er veldokumentert informasjon forbrukerrådet har valgt å se bort fra i denne app’en.

Vi oppfordrer alle til å være forsiktige med seg selv i solen – men BRUK SOLKREM!! Det finnes ikke “farlige” solkremer på markedet i norge, men noen er bedre enn andre. Det er mer hormonforstyrrende stoffer i èn p-pille enn i et liv med daglig solkrembruk…