Smøretips: slik unngår du sol-blemmene!

Smøretips: slik unngår du sol-blemmene!

Endelig er sommeren her!

"Den grønne vinteren" som enkelte kaller den nordiske sommeren er omsider her og parker, strender, fjellhytter og friluftsliv fylles opp av solhungrige entusiaster. Dessverre er solskader blandt nordmenn like vanlig som myggstikk og brennmanet-angst, men dette er helt unødvendig. Følg vår enkle guide til en glad (og brun) sommerhud!! 

 

1.Velg riktig solkrem

Om du skal til fjells, til sjøs eller er lys eller mørk i huden. Det er mange faktorer som påvirker hvilken krem som er riktig for deg. Skal du være i aktivitet, gå toppturer eller kite / windsurfe / seile for eksempel - må du velge en solkrem som både lar huden puste fritt og som er vannfast. Jo lenger du skal være ute, jo høyere faktor  bør du velge!

2. Ikke spar på kremen

Generelt bør du beregne en stor håndfull solkrem for å dekke hele kroppen. Smører du barn er altså barnas håndfull en god målestokk. Dersom du smører et for tynt lag, kan effekten i verste fall minske så mye at en solkrem med faktor 15 bare gir samme beskyttelse som en solkrem med faktor 5.

3. Smør deg i tide

En grei tommelfingerregel er å smøre deg før frokost, for så å la solkremen trekke skikkelig inn i huden i  før du går ut i sola. Da har du det optimale grunnlaget når du kommer ut og kan bare begynne å nyte sola!

4. Ekstra utsatt = ekstra lag

De mest utsatte områdene som ansikt, nese, ører og lepper trenger ekstra beskyttelse. Bruk en stick eller høyere faktor på disse områdene!

5. Dekk deg til

Selvom ansiktet kanskje er det som er lettest å tenke på som utsatt, er det viktig å huske ører, hender, armer og hodebunn. Det er gjerne disse delene av kroppen vi får mest sol på og her blir du fort brent (au!).

6. Ta deg en pause

Gjør deg selv en tjeneste og ta en pause fra solen av og til! En time i skyggen midt på dagen gjør godt - og huden setter en pris på en liten pause den også. 

Trenger du solkrem? SolRX trekker seg lett inn i huden, er fri for parabener, mineralolje og parfyme og vannfast for deg som skal være aktiv i solen.

Besøk nettbutikken her, nå er det sommer-kampanje på solkrem!!

Nyt solen :-)